Övervakning av ställverk

Håll koll på ställverket!

För operatören, som enkelt kan se vad som hänt och ge underhållstekniker en snabbare start att åtgärda felet.

För underhåll, som enkelt kan hålla koll på vad som händer med ställverket över tid. Vad  hände vid senaste tripp, räcker effekten till ytterligare en motorgrupp, övertoner etc.. ?

Ett exempel ses nedan där ett ställverk är utrustat med ”intelligenta” produkter från Siemens. 3VA  brytare kommunicerar via com800 med ett Siemens s7-400 system. Bilderna är från sitens SCADA system som är Citect. GP Engineering AB har bidragit med utveckling av funktionsblock i plc och ”genies” i Citect för att visualisera informationen på bästa sätt.

Att tänka på vid denna typ av övervakning är att bestämma sig tidigt i projektet vilket syfte övervakningen ska ha och utifrån det välja de parametrar i de ”intelligenta” produkterna som stödjer det.(Det finns nämligen en hel del parametrar att ”titta” på)

//Staffan

 

Översikt av ställverk ger en snabb ögonblicksbild av statusen.

 

För att se information om hela sektioner i ställverket används PAC4200

 

Faceplate för varje grupp som är bestyckad med Siemens 3VA brytare.